vrijdag 28 oktober 2011

NA DE INBRAAK

Het ziet er in ieder geval weer gewoon uit in huis. Het raam is  gisteren weer in de deur gezet. Het is toch een beetje een luguber gezicht zo'n dichtgetimmerde deur. Een nieuwe computer is nog niet gelukt. Op internet hadden we een aanbieding gevonden van een Apple computer , maar dit bleek een "end of life computer" (dit heb ik 3 keer overnieuw moeten tikken, als je op een windows computer een "aanklikt en gelijk een e erachter komt er ë te staan tot mijn grote verbazing!) Maar goed "end of life" betekend in dit geval dus dat dat model niet meer wordt gemaakt omdat er een nieuwere is. Vindt je het geen bizarre benaming? De verkoopster bij Apple (begin 20 denk ik ) vond het maar raar dat we die wilden i.p.v. de allernieuwste. Zelfs nadat we hadden uitgelegd dat we geen films of muziek downloaden en geen enkele behoefte hebben om perse het allernieuwste te hebben. Helaas er waren nog maar een paar van deze computers en niet in Dordrecht dus.
In Tilburg werd er nog een gevonden, dus die gaat Floor morgen maar halen. Ik ben dan weer in Ahoy in de kraam van TextielPlus op de Handwerkbeurs. Daar was ik gisteren ook en ik vondt het een beetje tegenvallen, wol en quilten dat is het zo'n beetje. Geen Zijdelings, geen Mijn-Eigen, geen  "kantjes-meneren''.

Ik merk dat Floor meer last van de inbraak heeft dan ik. Toen hij gisteren thuiskwam was ik er nog niet en de ketting hing los i.p.v. in de houder. Dan is het eerste wat door zijn hoofd schiet: zou er iemand binnen zijn?
Ik heb, na drie dagen een soort stressig "examengevoel" geen last meer. Je denkt er wel de hele dag aan, maar ik ben niet bang of zo. De politie zei dat het in deze tijd van het jaar altijd drukker is, vroeg donker en mensen willen Sinterklaas en Kerstcadeaux voor hun kinderen kopen. Ik zie dan in gedachten iemand voor me die bij mij inbreekt omdat hij daar geen geld voor heeft en heb eigenlijk meelij met de dief. Misschien helpt dat bij de verwerking.
Als nu hopelijk zaterdag de computer er is ga ik lekker surfen en weer nieuwe inspirerende You Tube filmpjes en foto's zoeken. Alle links naar mijn favoriete blogs zijn gelukig wel bewaart doordat ik ze een paar weken geleden na een tip van Christina   heb overgezet naar Bloglovin. Maar ik moet ook mijn hele administratie over 2010 weer opnieuw gaan doen. Daar was ik vorige week net 2 volle dagen aan bezig geweest en dat moet dus allemaal over.
Ik zal blij zijn als ik weer een computer heb waarin ik de  'delete' knop ook weet te vinden. Wat maak ik toch een hoop tikfouten.
Foto's heb ik niet meer, dus helaas kan ik er ook nog geen bij dit stukje plaatsen.

7 opmerkingen:

Aart zei

Jaren geleden is er bij mij ook ingebroken, waarschijnlijk met een sleutel van de vorige bewoners. De dader was een junk die spijt had gekregen na de inbraak, maar de spullen waren al verdwenen via helers naar Oost-Europa. Mijn DH was net thuis toen ik thuis kwam, er lag een hele berg AH tassen in de huiskamer, meer dan ik er zelf had, DH dacht dat ik een geintje uit had gehaald. Voor de politie weg was, waren de winkels gesloten, dus een nieuw slot was niet meer te kopen. Daarom hebben we de deur gebarricadeerd met allerlei huisraad en een luchtdruk geweer lag naast het bed. Dan slaap je ook niet rustig en elk blaadje wat weg waaide buiten hebben we gehoord. Ik hoop dat het vervelende gevoel een beetje weg gaat ebben en dat je je boekhouding weer op orde krijgt.
http://quiltaart.blogspot.com

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Fijn dat je huis er weer normaal uitziet. Een inbraak is en blijft een vervelende zaak en ik hoop dat je er niet te lang last van hebt.
Groet Thea

Christina Fokkema zei

Meid, wat een verhaal.

De foto's die je eerder op je blog hebt geplaatst zal je toch daar weer kunnen afhalen zodat je in ieder geval die foto's nog wel hebt? Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar dat moet wel willen zou je denken.

Janny de Roo zei

Je roept via je nieuwe pc gewoon je blog op en gaat op een foto staan met de muis. Vervolgens rechtermuisknop en opslaan als.Moet niet moeilijk zijn, zo kun je bij anderen ook foto's ""ophalen". Ik heb dus ook een dubbele ".....! Is niet moeilijk in Windows hoor, gewoon even rekening houden met....Bij een " voor een klinker een dubbele " en dan die ene gewoon deleten. Het lijkt wel een woordspelletje...
groetjes, Janny

Hannie zei

Met je nieuwe pc kun je gewoon je blog weer ophalen. Alles blijft er gewoon in. Alleen heel jammer van je foto's Misschien toch een idee om ze op externe harde schijf te zetten in het vervolg? Moet ik eigenlijk ook nog steeds doen! En zoals Janny zegt, kan het ook.
Maar je administratie helemaal overdoen is een ramp!

Nienke zei

Ja je foto's die je op het blog hebt geplaarst, worden geupload naar je eigen map die je via Picasa kunt oproepen, ook vanaf je nieuwe computer! Kijk daar maar eens rond. Voor de rest vind ik het heel erg voor je, je computer is bijna een verlenstuk van jezelf tegenwoordig. Ik voel jullie onmacht door het scherm heen komen en wil je alle sterkte wensen. Ook dat onrustige gevoel krijg je er zomaar bij, naast de materiele schade.

ina zei

Ben blij dat je nu weer een nieuwe computer hebt gevonden - naar je zin.

Ik heb geen idee hoe een Apple werkt maar kan me voorstellen dat je je met een Windows PC knap onthand voelt.

Jammer dat je de Handwerkbeurs wat vond tegenvallen. Zijdelings staat altijd alleen maar op de TextielPlus manifestatie. Helaas kon ik om privé redenen dit jaar niet naar Ahoy. Ik verheug me echter al op de Zwolse editie in februari. Die is groter en er staan ook altijd meer bijzondere winkels.