maandag 24 oktober 2011

gestolen computer

Afgelopen zondag is er bij ons ingebroken en is mijn computer meegenomen!!!!!
Ik heb nu even een computer te leen, maar dat is er een met een windows besturingssysteem, terwwijl ik een Apple had. Dus alles is ineens anders. Zelfs de kleuren. Ik kom er nu achter dat sommige dingen op mijn blog nauwelijks te lezen zijn voor Windows gebruikers, terwijl ze er op mijn Apple prachtig en duidelijk uitzagen
Ik ben dus ook alles kwijt dat op mijn computer stond (geen back up, alleen een jaar geleden eens alle foto's op een stick gezet)Al mijn favoriete links, mijn documenten, mijn administratie die ik net afgelopen week van het jaar 2010 helemaal in orde had gemaakt foto's, gedownloade workshops enz. Dat gaan  we dus straks anders doen. Ik neem maar een abonnement op een back up service, dan wordt elke dag automatisch alles op internet opgeslagen en kun je dus alles weer terugvinden bij het crashen of verdwijnen van je computer.
Ik zal deze week niet veel op internet te vinden zijn. Mijn mail kan ik tot dusver niet openen en alles gaat een stuk moeizamer. Ik hoop uiterlijk zaterdag een nieuwe computer te hebben, dan zal ik alles inhalen.

Gelukkig is alleen de computer en contant geld meegenomen, geen sieraden of andere persoonlijke dingen. Toen wij zondagavond thuiskwamen konden we ons huis niet in doordat de ketting op de deur zat. Dat is toch een rare gewaarwording. In eerste instantie snapten we er niets van, want ook de achterdeur was van binnenuit afgesloten. Dus belden we aan in de veronderstelling dat er dus iemand binnen moest zijn. Toen we nog eens achterom liepen bleek de ruit uit een van de openslaande tuindeuren gehaald te zijn. De ketting was erop gedaan om te zorgen dat ze niet door onze thuiskomst verrast werden. Mocht je -net als wij- in een oud huis wonen waar de glaslatten nog aan de buitenkant zitten, draai er dan een paar schroeven in. Daarmee voorkom je dit volgens de politie.

8 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Zo dat was een nare gewaarwording...! Wens je heel veel sterkte Joke, want dit gaat niet je kouwe kleren zitten !Een pc die gestolen is kan worden vervangen, maar je gegevens niet, misschien kunnen anderen helpen dit op te lossen...!
Groetjes, Janny

Hannie zei

Wat een akelige thuiskomst,en een schrik! Een nieuwe pc is zo gekocht, maar al je gegevens heb je niet zo maar weer erin. Wij waren heel wat tijd kwijt ondanks dat alles opgeslagen was, om het er weer in te zetten. En dan zijn de bewerkingen vaak nog anders, dus weer wennen! Maar ik wens je veel sterkte en hopelijk kan iemand je daarbij helpen?

Aart zei

Ik wens je heel veel sterkte! Dit is heel vervelend, ik heb het jaren geleden ook meegemaakt, de dader is toen gepakt, maar de spullen waren allang verdwenen naar Oost-Europa.
http://quiltaart.blogspot.com

Isabella zei

Wat een nare manier van thuiskomen. Wat zullen jullie geschrokken zijn!

geni zei

Wat een nare thuiskomst.
Het idee dat vreemden zijn binnengedrongen in de plek waar je je veilig wilt voelen, is akelig.
Heel veel sterkte!

Christina Fokkema zei

Ik had het natuurlijk al op het forum gelezen, maar wil nog even reageren op je backup service. Nooit geweten dat dat bestond, maar in deze tijd is het eigenlijk wel logisch dat het er is bedacht ik me. Maar wel erg dat je er op deze manier achter moet komen dat dit nodig blijkt te zijn.

Beth from Maine zei

I am so sorry to hear about your burglary. It gives you such a feeling of violation to know strangers were in your house touching your things. I hope YOUR personal recovery from this assault heals quickly.

Catharina Maria zei

Ja Joke , dat zal wel weer even duren eer je het vertrouwen in je medemens terug zult krijgen .
Liefs en een pakkerd van ♥RINI♥