maandag 7 juli 2014

Collage maandagVandaag weer een bladzijde gedaan in het boek "vriendschap".
Pasgeleden heb ik een doosje Brusho gekocht en hier en hier is een verslag van wat ik er mee heb geëxperimenteerd. Deze keer dacht ik de achtergrond ermee te maken.
Eerst heb ik de hele pagina met heavy gel ingesmeerd en met een bloemenstencil  en heavy gel een patroon aangebracht. Toen dat droog was de pagina nat gesprayd en de Brusho erin gestrooid.
Toen ik 2 weken geleden aan Hennie liet zien wat ik had geaan met de Brusho vroeg ze zich af wat het verschil was met de Inktense krijtjes, dus heb ik vandaag mijn nootmuskaatrasp opgeofferd aan de kunst en ook een pagina gedaan met geraspte intense krijtjes. Het verschil is duidelijk als je naar de foto's kijkt.
Rechts de Brusho en links de Inktense. Deze vloeit dus niet uit. Op de eerste foto is alles nog nat, de tweede foto is gemaakt toen de pagina was opgedroogd.
Ik ben verder gegaan met de Brusho pagina. Met een natte kwast ben ik nog even over de pagina gedaan om de niet opgeloste korrels alsnog op te lossen en daarmee evt. witte plekken te kleuren.
Daarna heb ik een aantal bloemvormen met een zwarte stift omlijnd.
Toen een behangstaal groen geverfd, een andere behangstaal met een mengsel van groen, turquoise en paars geverfd. Uit de groene staal 3 bloemen geponsd, de andere staal eronder geplakt.
Een label paars geverfd, een turquoise lintje op de bladzijde geplakt en in het gaatje van de label geknoopt en alles op elkaar geplakt. Een tekst uitgeknipt en op de label geplakt. Het papiertje met "in love" liep een vlek op, dat heb ik opgelost met een roze hartje.

Als je met Brusho werkt is het wel heel handig om een lege tafel te hebben en die na afloop goed schoon te maken heb ik gemerkt. De korrels komen overal terecht en op de meest vreemde plaatsen ontstaan ineens kleur omdat het vochtig wordt ;-).

Het is geen meesterwerk geworden, maar dat is ook niet de bedoeling van de maandagcollages, maar ik vind hem wel leuk.
Volgende keer de Inktense kant. Dat zal wel even duren want we gaan volgende week met vakantie!

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Prachtige kleuren en mooie overvloeiing met de brusho. Veel intenser van kleur dacht ik dan met de inktense krijtjes ?