vrijdag 20 juni 2014

Verder spelen
Gesso als onderlaag

Heavy gel als onderlaag

natte stof bestrooid en daarna nog gesprayd

droge stof bestrooid en besprayd
Hierboven nog wat foto's van experimenten van gisteren die nog moesten drogen. De gesso is dus echt geen optie. Daar verdwijnt de kleur helemaal in, net als met Ecoline. Op een You tube filmpje werd gedemonstreerd met een laag heavy gel onder de Brusho, na droging onder de kraan houden dan zou het gedeeltelijk wegspoelen maar in de diepere gedeelten blijven zitten. Dat werkte dus niet. Er spoelde niets weg ;-). Rechts boven zie je een stempel in de heavy gel gedrukt, zelfs daar bleef alles inzitten. De lapjes stof zijn ook niet echt fraai geworden.
Gisteren ben ik nog even verder gegaan omdat ik woensdag weinig tijd had. Ik heb de tip van Hannie uitgeprobeerd: heavy gel op stof. Ook geen succes. In dit geval moet ik de gel verdunnen, want nu zie je elke streek van de kwast en dat is geen fraai gezicht. Dat ga ik dus nog eens proberen met verdunde heavy gel. En ik heb op schilderdoek nog 2 proefjes gemaakt. Een op blanco doek en een op een onderlaag van rose acrylverf. Beide eerst natgesprayd en vervolgens de Brusho erin gestrooid. Dat geeft wel een leuk effect. Zie hieronder.
heavy gel op stof

blank schilderdoek

schilderdoek met roze acrylverf

2 opmerkingen:

Ineke zei

Misschien kun je i.p.v. een kwast een paletmes gebruiken? Er zitten toch wel mooie bij.

Hannie de Beer zei

Inplaats van kwast knip je van een schuursponsje stukjes , heb je niet zoveel gel nodig, en geen strepen. Maar wat ik hier zie vind ook prachtig, strepen of niet!