woensdag 4 juni 2014

Spelen

Echt spelen werd het niet vandaag. Ik heb a.s. zaterdag een kraam op de textielmarkt in het Weverijmuseum te Geldrop. Maar mijn expositie in Gorinchem is pas zondag afgelopen. Foutje in de planning. Al mijn textielwerk hangt nu dus in Gorinchem en ik heb niets om op de kraam te leggen. Toen ik daar aan het begin van de expositie achter kwam dacht ik: dan moet ik komende maand maar heel hard werken. Maar ja, ik heb al het hele jaar geen enkele inspiratie en dat is er toch eerst nodig.
Maar zondag gebeurde het. Ik was heel, heel erg boos en kennelijk kun je van boosheid ook inspiratie krijgen ;-). Floor was de hele dag weg en ik wilde perse iets doen. Dus ben ik begonnen met mijn voorraad met gelatineprint bedrukte kranten op een oud laken te plakken. Fabric paper maken dus.
Het werd een prachtige 'lap'. Toen wist ik het ineens. Ik heb de lap in repen gesneden en die repen gevlochten en dat als basis gebruikt voor een collage. Maandag was de eerste af (die zie je op de foto hierboven) en nu ben ik vandaag aan de tweede bezig.
Eerst gisteren weer een nieuwe fabric paper gemaakt en vandaag ermee aan de slag. Als ik nu heel hard werk lukt het me misschien om er voor zaterdag 3 af te hebben al zijn donderdag en vrijdag dagen dat ik eigenlijk nooit aan werken toekom. Ik wil er drie maken omdat het gedicht dat erop staat het gedicht over de drie levensfasen is dat vaak in mijn werk terugkomt en op elke collage komt dus 1 deel van het gedicht.  En vrijdagmiddag ga ik dan nog maar een paar werken ophalen in Gorinchem en er schilderijen voor in de plaats hangen.
Hieronder zie je de foto's van de tweede collage waar ik vandaag aan gewerkt heb.
Jullie zien dat de ringen  die ik vorige week heb gemaakt tijdens het spelen met Hennie gelijk van pas kwamen ;-)
de lap fabric paper

in stroken gesneden

gevlochten

de onderdelen liggen er los op.


3 opmerkingen:

Hélène Derkx zei

zo zie je dat emoties : inspiratie kunnen oproepen, het scheuren van repen , heel toepasselijk en mooi bovendien.

Jo Huijsman zei

Mooi resultaat.

Hannie de Beer zei

Ja zeg, soms moet je jezelf eens flink kwaad maken om tot iets te komen! Leuk, textielmarkt in Geldrop hier vlakbij dus wie weet kom ik even kijken?