woensdag 18 juni 2014

spelen

op droog papier gestrooid en later water gesprayd

op nat gesprayd papier gestrooid

op een onderlaag van gele acrylverf

als boven, maar dan na het bewegen van het papier

op gele ecoline

het vel van hierboven nadat ik de verf eraf had gegoten
een opgespannen vel dat al ergens mee beschilderd was (ecoline?)

hetzelfde vel na nat sprayen en het bestrooien met Brusho

het zelfde vel nadat ik in een erg natte plek (links) een beetje zout had gelegd en inmiddels droog

nog een poging


de laatste op karton hier zie je goed de effecten van de Brusho omdat het redelijk recht blijft en de verf dus niet in plassen gaat staan.
Vandaag heb ik 'gespeeld' met Brusho, een (voor mij) nieuwe manier van 'verven'. Ik kocht het twee weken geleden bij Mijn-Eigen. Het is een poederpigment dat je kunt aanmaken met water om dan als aquarelverf te gebruiken, maar ook kunt strooien. Vandaag heb ik er een beetje mee geëxperimenteerd. Ik had niet veel tijd om te spelen want ik kreeg onverwacht visite, moest naar de kapper en mijn oudste dochter kwam langs.
Maar een paar dingen heb ik uitgeprobeerd. Ik had 160 grams papier gebruikt omdat er met veel water gewerkt zou worden, maar dat was dus niet dik genoeg. Ook een echt aquarelblok met rondom vastgeplakte bladzijden trok nog in golven. Ik had nog een plank staan met papier dat op de officiële manier nat was opgespannen, maar ook dat ging golven. Zelfs een kartonnen bord ging krom staan, maar uiteindelijk lukte dat nog het beste. Het resultaat is dus heel afhankelijk van de ondergrond.

En dat is dus gelijk wat mij betreft het probleem met de Brusho. Doordat het papier gaat golven gaan de bedoelde effecten verloren, omdat alle verf in plasjes gaat staan. Als je de Brusho strooit op een natgemaakt vel papier zie je prachtige effecten. Er komen allerlei kleuren uit die ene kleur tevoorschijn. Maar vervolgens loopt alles samen in een plasje ;-(.
Volgende keer ga ik het eens op schilderdoek proberen.

4 opmerkingen:

yvette zei

wat is er toch veel heerlijks om uit te proberen....maar jij maakt er meteen iets geweldigs van
,

Hannie de Beer zei

Toch prachtige effecten, en ja, schilderdoek is misschien een optie? Of stof ingesmeerd met gelmedium?

Hélène Derkx zei

heb je al gedacht aan etspapier?wij leggen dat 24 uur in water daarna drukken , neemt heel goed inkt en verf op.
je resultaat is mooi ,het doet me denken aan marmeren

Peter Wijn zei

Wow en wat grappig. Je werkt met de naam Waterlelie en ik zag je experimenten met Brusho en ik moest meteen denken aan Georgia 'O Keefe en haar immense bloemen.