woensdag 5 februari 2014

spelen met Hennie


We hadden afgesproken om vandaag dingen van dominostenen te maken. Zoals gewoonlijk bedacht ik gisteren pas dat ik me een beetje moest voorbereiden. Nu had ik al regelmatig op rommelmarkten en in kringloopwinkel dominostenen gekocht om er ooit iets mee te maken, maar toen ik gisteren eens op internet rond ging kijken ter inspiratie realiseerde ik me ineens dat de dominostenen die je daar ziet heel andere stenen zijn dan we in Nederland gewend zijn. Alle stenen die ik verzameld had waren zwart met witte stippen en van hout met scherpe randen en hoeken en 9 putjes in elk vakje. De stenen waar je op internet de mooiste dingen mee ziet zijn wit, glad en met mooie  afgeronde hoeken en randen.

I.p.v verven had ik dus even geprobeerd hoe het zou gaan om er papier omheen te plakken. Het was wel lastig om dat netjes te krijgen, maar het ging wel, dus ging ik er vanuit dat we het zo op zouden lossen. Wat schets mijn verbazing toen Hennie vanmorgen aankwam met twee doosjes witte stenen!
Zij was er dus al eerder achtergekomen dat die zwarte stenen niet handig waren en had stad en land afgelopen om witte te vinden. En uiteindelijk bij, jawel V & D, geslaagd!
Van de zwarte stenen die ik gisteren met muzieknotenpapier had beplakt heb ik nog wel een boekje gemaakt, maar verder ben ik dus met die witte stenen aan de slag gegaan. Hierboven zie je hoever we waren toen Hennie naar huis ging.
Hieronder nog wat foto's van het proces.


Hieronder de stenen waarvan ik denk dat ze af zijn.
Aan deze moet nog gewerkt worden.


3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat een leuk idee om de dominostenen te bewerken! Prachtige tafereeltjes . Wel een flinke klus!

Janny de Roo zei

hoe kom je er op om dat op die steentjes te doen....? Creatieve geest hoor en er zijn erg mooie exemplaren bij...!

Jeanine zei

Deze die af zijn, zijn dan ook echt af. Het zijn mooie kunstwerkjes. Wedden dat de andere even mooi worden...

Groetjes,
Jeanine