woensdag 26 september 2012

NIEUWE COLLAGES


Ik heb deze week 2 nieuwe collages gemaakt. Ze zijn klein 18x18. Leuk om te doen.
Ik vind het alleen altijd lastig hoe ik ze af moet werken. Ik hou van rafelrandjes, maar heb gemerkt dat als ik er b.v. een lapje achter naai en dat om een kartonnetje heen vouw zodat de collage  1 cm  uitsteekt dit om gaat krullen. Zigzaggen is geen optie, op karton plakken geeft ook het omkrulprobleem. Bij bovenstaande collages ligt de eerste achter een passepartout (wat ik ook niks vindt voor textiel en de tweede heb ik om aan kartonnetjes heen gevouwen en vastgenaaid, maar dat geeft zo'n gladde rand. Misschien moet ik maar eens proberen een klein quiltje te maken met onafgewerkte rand en dat dan beschilderen en verder bewerken.
Beide collages staan in mijn webwinkel en op Galleribba.

6 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Dergelijke problemen heb ik dan ook, wil niet overal quiltjes van maken want dat is zo afgebakend. Ik kreeg van jou destijds een raster met geschept papier, is dat niet wat om als rand te gebruiken....?

Liesbeth Wessels zei

Ik vind ze allebei heel mooi. De passe-partout rand zou ik niet kiezen, de tweede wat strakkere rand vind ik mooier. Maar de omtrek en dus de rand hoeft toch niet recht te zijn ? Lutradur heavy geeft ook stevigheid voor een achterkant
groetjes van liesbeth

Beth zei

Joke, Did you see my framing tutorial? I am posting another that you might find interesting on Friday. Small pieces can be a challenge!

Hannie zei

Heel goed deze werkjes! Ik zou zoals Janny al zei, ze op geschept papier zetten?

feltfree på Åsly zei

Mooie werkstukken!

vrouw Hommel zei

Ik vind ze beide prachtig geworden en vind het zelf ook altijd zo lastig om de randen af te werken, heb er geen oplossing voor. Tegenwoordig plak ik het op canvas en vouw de randen maar naar achteren.