maandag 23 april 2012

EXPERIMENTEN

Tussendoor ook nog wat leuke experimenten gedaan. Zie foto. De gekleurde blaadjes bestaan geheel uit acrylverf. Acrylverf is als het opdroogt gewoon een soort plastic. Als je dus de vorm in een rubbingplate met verf vult en het een weekje laat drogen zodat het door en door droog is kun je hem uit de vorm peuteren en heb je een acryl blaadje. Volgende keer ga ik wel  proberen of het beter werkt als je de vorm tevoren met een beetje slaolie of zo vet maakt, want het eruit peuteren was nogal een klus. En er blijven nogal wat restjes achter op de plaat, want alleen netjes de bladvorm vullen is wel erg lastig. Daarna heb ik het ook met papier-maché gedaan (wc papier en behanglijm) dat is het witte blaadje, dan kan dus nog geverfd worden.  Deze methode zag ik ooit bij Hannie Een grappige manier om reliëfs te maken.

Vandaag opende ineens een heel ander bloggerscherm, is weer even wennen.

5 opmerkingen:

Ineke zei

Ik smeer wel eens acrylverf op een stenen bordje, niet al te dun. Dan op laten drogen (duurt geen week hoor) en je kunt zo een vel eraf trekken en evt. in vorm knippen. Voor dat het echt opgedroogd is kun je er figuren in aanbrengen. Het geeft helemaal geen rommel en het is nog te naaien ook.

Hannie zei

Ook weer een goede tip,deze acrylverf blaadjes!Ga ik natuurlijk ook proberen, net als het idee van Ineke hierboven! Ik denk dat ik maar eens een nachtje slapen over sla?

Ineke zei

Ben nog iets vergeten. Je kunt ook verf op een plastic zak smeren dan hoeft het niet zo strak te zijn en gaat er makkelijk af. Ik heb dat met gesso gedaan. Zie berichtjes van 16 en 20 januari. Succes!

christina zei

ik ga natuurlijk ook direct bij hannie kijken. Want dit ziet er mooi uit.

joke zei

Ik weet niet meer op welke datum het bij Hannie stond, ze ging toen naar een cursus en liet de materialen zien die ze meenam.
En Ineke, ik heb een kunststoffen palet, daar trek ik na verloop van tijd ook de vellen verf af (recycling!!), maar om daar in tekenen als ze nog nat zijn heb ik nooit bedacht.