dinsdag 17 november 2015

2e week November Geefmaand

Geen opzienbarende acties deze week. Ik vind het altijd een beetje lastig om te kijken wat er langs komt. Ik zie op de Facebookpagina vaak dat mensen dat doen en natuurlijk is er elke dag wel iets te geven, maar dan zijn het eigenlijk altijd de dingen die ik toch al doe: petities tekenen, zwerfvuil opruimen, glimlachen naar mensen die ik tegenkom enz. Dat geeft mij altijd het gevoel dat ik eigenlijk niets heb gedaan. Maar deze week is het daar toch eigenlijk wel op neer gekomen. Ik had een aantal enveloppen klaar liggen met wilde plannen. Ik wilde ze gaan gelli printen en dan vullen met allerlei kleine cadeautjes en die dan opsturen naar mensen waarvoor een kaart werd gevraagd via de pagina's Wenskaarten versturen en Ik stuur je een kaartje.  Maar verder dan spullen bij elkaar zoeken ben ik niet gekomen.
Dus dit is mijn lijstje van vorige  week:

maandag onverwacht met Does naar de dierenarts. Ze bleek een teennagel te hebben die de grond niet raakt en dus maar doorgroeide tot hij nu  helemaal rond was en weer tegen haar zooltjes aandrukte.
dinsdag kwam Hennie en heb ik dus weer lekker voor haar gebakken
woensdag ben ik meegelopen toen Floor de hond uit ging laten. Dat vinden ze beiden erg leuk.
donderdag heb ik op Thijn gepast, mijn kleinzoon van anderhalf.
vrijdags is het altijd tijd voor de "grote beurt" van het park. Dan raap ik niet alleen blikjes, flesjes en sigarettenpakjes e.d. op, maar dan nemen we een tas en de knijper mee en rapen echt elk klein rommeltje op. Onderweg naar de markt ook weer de weggeefkast bijgevuld met boeken en etenswaar.
Zaterdag kwam onze oudste dochter met haar gezin voor 2 dagen en heb ik brownies voor ze gebakken en natuurlijk een schoencadeautje verzorgt voor de kleinkinderen.

Hopelijk lukt het deze week om wat meer ongewone dingen te doen.

4 opmerkingen:

Firma Fluitekruid zei

Blijkbaar geef je al vrij veel van nature!
Waarschijnlijk vind je het daardoor lastig om het 'geefactie' te noemen, en dat herken ik wel.

Ik zit met hetzelfde als jij: veel geefmomenten zijn te 'gewoon', terloops of subtiel om op te schrijven. Ook ik vind het normaal om te zorgen voor de mensen om me heen, ik probeer het wel iets meer uit te breiden en er soms ff net een tandje bij te doen, dat geeft veel voldoening maar levert niet altijd stof tot schrijven op.
De leukste acties om te delen vind ik de 'gekke' geefmomenten, maar daar heb ik er ook nog niet zoveel van gehad.

Jo Huijsman zei

Je bent "gewoon" heel goed bezig. Complimenten!

Hannie de Beer zei

Wat mij betreft! Vind ik dat je al meer dan genoeg "gewone" goede doelen hebt . Prima hoor, gewoon zo doorgaan!

Hélène zei

je vergeet dat je elke week het blog verzorgt voor de kunstvereniging Steekplus , ook al word de informatie ''krom'' aangeleverd ,bij jou komt het altijd goed , bedamkt