maandag 2 november 2015

November geefmaand

November geefmaand is weer begonnen. Ik doe nu voor het derde jaar mee en ik ben benieuwd of het weer lukt elke dag iets te geven. Het gaat niet om grote dingen, ook een glimlach of het halen van een kop koffie voor een collega zijn giften. Afgelopen jaren heb ik in deze maand ook veel werk weggeven via facebook of deze blog. En cadeautjes in brievenbussen van vreemden gedaan en in bushokjes gelegd. Doordat ik thuis werk en nauwelijks het huis uit kom of in real life met mensen omga, vond ik het altijd lastig om geefmomenten te vinden en dus deed ik het maar zo.
Deze keer heb ik op de facebookpagina van de geefmaand gevraagd om adressen om kaarten naar toe te sturen. Er zijn een paar facebookpagina's speciaal voor dat doel. Dus daar ga ik komende tijd ook mensen uitzoeken die een kaartje verdienen.

Vandaag begon het met een makkie. Het was 'patatzondag', dat betekent dat mijn echtgenoot patat bakt, zelf gesneden enz. voor onze (uitwonenende) kinderen. We doen dat om de andere zondag. En de meesten zijn er dan ook. Ik bak dan altijd iets lekkers voor bij de thee, dus dat was mijn gift van vandaag. En omdat dit wel een erg makkelijke is, die ik ook zonder de geefmaand wel doe gaat er ook een kaartje op de bus voor een jongetje dat erg goed voor zijn gehandicapte broertje zorgt.

Geefmaand is ook om je bewust te worden van het feit dat je veel te geven hebt, ook al denk je vaak van niet en bewust dankbaar te zijn voor wat je ontvangt. Het feit dat onze kinderen dus bijna elke 14 dagen 'thuis' komen is iets om dankbaar voor te zijn. Je hoort het heel vaak wel anders.

3 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Nog dagelijks geniet ik van de prachtige godin die ik vorig jaar van jou mocht ontvangen. Heel erg blij mee.

Christel zei

Het is alweer een jaar geleden dat ik een prachtig schilderijtje bij je won 'Every woman is a superwomen. Sometimes'.
het hangt nog steeds mooi te zijn op een plek waar ik vaak langs kom.
Veel plezier deze geefmaand!

Hannie de Beer zei

Een geweldig initiatief! Het is soms niet gemakkelijk om iets weg te geven, maar het geeft veel voldoening!
Veel geefplezier deze maand!