woensdag 7 oktober 2015

Spelen met Hennie

We gaan verder met het boek van Maggie Grey. Het is nog steeds niet echt opzienbarend, maar dat komt vast nog wel.
Vandaag gingen we koordjes maken. Wat dat met wateroplosbaar vlies te maken heeft is me niet helemaal duidelijk, maar ik heb in ieder geval 1 bandje gemaakt waarvoor ik het nodig had.
Een smalle strook heel drukke stof gescheurd, daarop een bandje rood en dat vast gestikt met 2 verschillende siersteken. Als laatste nog een dunne draad in het midden vastgenaaid.
Verder heb ik gewoon koordjes gedraaid en die met een zigzagstik aan elkaar gestikt. Daar heb je geen wateroplosbaar vlies voor nodig. Een koordje heb ik met knopen aan elkaar gemaakt, ook grappig. Een andere heb ik een draad waar kralen aan waren geregen mee laten lopen en bij weer een andere heb ik de ene draad strakker aangetrokken waardoor de andere kleine lusjes gaf.


Hennie heeft een beetje vals gespeeld, want ze heeft de koordjes direct gebruikt om de volgende opdracht uit te voeren nl. met  koordjes e.d. een kantachtig stuk maken in een gat in een stuk vilt.
Maggie had hiervoor commercieel vilt gebruikt dat ze met de punchmachine heeft bewerkt, maar Hennie heeft een stuk naaldvilt gebruikt en bij het uitspoelen van het wateroplosbaar vlies gelijk het vlies gevilt. Een heel mooi resultaat vind ik. Gelukkig gaat ze een weekje met vakantie zodat ik de tijd heb op dat weer in te halen ;-)

4 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Ik vind het reuze leuk, net kleine schilderijtjes

Janny de Roo zei

Je moet haar toch beter in de gaten houden Joke....! Succes komende week haha...

Beth zei

I really like the piece with the hole in it

Hannie de Beer zei

Dat is dus het snelle werk maar evengoed heel fraai! Tijdens haar vakantie ga jij maar lekker aan de slag!