maandag 12 oktober 2015

Culturele zondag!


Gisteren had ik een vergadering van Steekplus en ik had met een collega afgesproken dat ik dan haar deel van de rollen Tyvek mee zou nemen die we samen gekocht hadden om verzendkosten uit te sparen.
Maarrrrrrrrrr, vergeten dus.
Toen moest ik ze  zondag gaan brengen in Waddinxveen en aangezien we dan al halverwege Den Haag zijn besloten we maar gelijk door te rijden en een bezoek te brengen aan het GEM en het Gemeentemuseum.
Het Gemeentemuseum heeft op dit moment een mode expositie en dat was (zelfs voor mijn echtgenoot) heel leuk. Vooral de jurken van Fong Leng spreken mij aan.

Daarna nog even naar het GEM. Ik heb niks met foto's dus daar komen we eigenlijk nooit, maar nu had ik op Facebook een foto voorbij zien komen van de huidige expositie moderne kunst die me erg aansprak. En inderdaad er hing prachtig werk van Mark Bradford. 
Zeeboeien die (zo te zien) bewerkt zijn met een laag papier-maché en aan de wand "schilderijen" die ook bestaan uit lagen papier. Heel bijzonder.
Daarna geluncht en  een strandwandeling gemaakt met Does bij Kijkduin waar het een drukte van belang was. En als laatste nog even langs Dordt-Yard dat vandaag voor het laatst open was.
Dordt Yard is een grote fabriekshal waar zomers diverse kunstenaars werken. 's Winters is het dicht omdat het niet te verwarmen is.
Ik was er nog nooit geweest en kon me er geen voorstelling van maken, maar het was leuk om te zien. Heel grote kunstwerken kunnen daar gerealiseerd worden. Er stonden ook veel bizarre machines.
Geheel onverwacht een dag vol kunst ;-).

.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Geweldig!
De modeexpositie staat ook nog op ons lijstje, kunnen we gelijk ook de andere tt. bekijken! Dank voor de tip.

Jo Huijsman zei

Een zeer bijzondere en welbestede dag. Fijn dat je al dit moois aan ons laat zien

Janny de Roo zei

wat een beleving en dat allemaal op één dag.....!