dinsdag 6 mei 2014

resultaten papierscheppen

boekje op poten Hennie

papier met stempel er ingedrukt Hennie

papier met stempel er ingedrukt Hennie

Papier op rubbingplates geschept Joke

papier op plastic kant geschept Joke

"plupjes" Joke

gaatjespapier Joke

papier op stempel geschept Joke

boekje op poten Joke
Gisteren heb ik het papier opgehaald dat we vorige week woensdag gemaakt hebben en dit zijn een paar van de resultaten. De boekjes kunnen zo nog niet staan, dan moet er eerst iets onderaan de poten. Het in de rubbingplates en stempels geschepte papier is mooi. Het papier waarin de stempels gedrukt zijn ook, maar de indrukken zijn minder scherp. Het op plastic kant geschepte papier heb ik wel eens beter gedaan en met mijn "plupjes" ben ik blij. Die zijn bedoeld om te kleuren en dan mee te stikken in een wandhanger. Al met al hebben we weer een aardig voorraadje gemaakt.
Voor de kleur had ik papierpigment van Trapsuutjes gebruikt. Als je dat in het water strooit krijg je effen gekleurd papier, maar ik heb er een beetje op gestrooid terwijl de pulp nog op de zeef lag, zodat het een beetje door het water kon verspreiden.

Afgelopen donderdag was ik in Limburg bij Annie Bodelier en zij gaf me de tip om de pulp die je overhoud te drogen zodat je het lang kan bewaren. Soms kun je toch zo dom zijn. Ik had dat nl. wel gedaan met de pulp die ik bij de Middelste molen had gekocht, maar nooit bedacht dat ik dat natuurlijk ook met mijn eigen pulp zou kunnen doen. Die bewaar ik in een emmertje in de koelkast!!! Dus nu alles uitgespreid op de tuintafel en laten drogen.
Annie is haar atelier aan het opruimen en ik heb heb veel materialen van haar gekregen, ook dingen die mij totaal onbekend zijn. Dus ik kan voorlopig weer experimenteren ;-).

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtige resultaten! Eerdaags ga ik ook aan de slag met scheppen, een vriendin komt en wil het ook graag doen. De zeven en de pulp staan klaar. Of het zo mooi word als bij jou, is nog maar de vraag?

Hélène zei

mooi, ik prefereer de papieren met de vaagste afdrukken dat geeft meer spanning bij verdere verwerking

Jo Huijsman zei

O wat bijzonder en wat een inspiratie.

Saskia zei

Tja zonder voeten kun je natuurlijk niet staan :)
En ik vind de vage afdrukken in het papier ook juist zo mooi.