dinsdag 29 januari 2013

VERNIELD WERK


Om deze twee werken gaat het. Hier hangen ze bij een eerdere expositie in de bieb.
Eind vorig jaar had ik een expositie een een gezondheidscentrum in Barendrecht. Al mijn hangende werk hing daar.
Begin januari was de expositie afgelopen en kon ik het werk weer ophalen. Tot mijn grote verbazing waren er 2 lege plekken. Zou er dan .............?
Maar nee hoor er was niets verkocht en waar dat werk gebleven was wisten ze niet.
Toen ik later bij de receptie mijn gastenboek wilde ophalen konden ze dat ook al niet vinden, maar ineens trok ze iets uit de la. Is dat soms uw ......... NEE, dat is een van de zoekgeraakte collages. Jullie hebben die zomaar in een la gepropt alsof het een theedoek is?
Uiteindelijk kwam ook het gastenboek nog uit een la.
De collage was verfrommeld en kapot getrokken. Vermoedelijk had een van de  bewoners hem van de muur getrokken en had iemand van het personeel hem gevonden en in die la opgeborgen.
Dat een van de (demente?) bewoners hem van de muur trekt kan ik nog wel mee leven, maar dat personeel de collage dan in een la propt (ik zag hoe hij uit de la werd gehaald en hij lag daar echt helemaal klein gevouwen) vind ik wel erg respectloos.
Na een dag of 10 werd ook de andere collage gevonden op de kamer van een van de bewoners.
Vandaag kreeg ik hem thuisbezorgd, nog erger vernield dan de andere. Het roze stuk bovenop met het gedicht was er helemaal afgetrokken en was er ook niet meer bij. Blijft mij de vraag: Waarom roept dit werk kennelijk  agressie op bij deze bewoner? Het lostrekken van de muur kan nog zijn omdat ze het mooi vond en mee wilde nemen, maar er een stuk afscheuren?

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel erg, deze vernielingen! Van demente mensen kan ik me dit voorstellen, maar niet van het personeel. Of het zo is dat de werken agressie opriepen, denk ik niet. Mijn idee is, dat het uit onwetendheid is gebeurd? Maar hoe dan ook, heel naar voor je!

Dea zei

Hè bah, wat naar dat de instelling niet beter voor je werk heeft gezorgd. Net als Hannie, denk ik dat het per se met agressie te maken heeft. Naar blijft het wel!

Christina zei

Dat is wel heel heftig. Hier begrijp je helemaal niets van he.

Ik hoop dat deze ervaring je er niet van weerhoudt om ergens anders te exposeren,

janneke zei

Daar snap ik nou helemaal niets van! Van het personeel dan. En heeft dan niemand het lef gehad even te bellen wat er gebeurd was?

Aart zei

Heel vervelend voor je! Er is bij mensen niet altijd respect voor wat een ander maakt!
http://quiltaart.blogspot.nl

Janny de Roo zei

Is het vaak niet zo, dat wanneer men de intentie van het werk niet snapt , dat men er dan ook geen respect voor op kan brengen....? Zo jammer van dat alles !

Beth zei

That really strikes at the heart because you created it - brought it to life. I'm so sorry that happened to you and your lovely work.

Nienke zei

Het is van de zotte, en dan vooral van het personeel. Verlies je dan niet alle moed om je werk nog eens beschikbaar te stellen?

Yvonne zei

Wat jammer, en wat zonde. Het ontneemt je wel de zin een volgende keer aan zoiets mee te doen.
De demente bewoner(s) zou ik het niet kwalijk kunnen nemen, ze hebben vaak geen idee wat ze doen, of waarom, of ze er wel of geen kwaad mee aanrichten, het gebeurt gewoon.
Maar het personeel ..... Geen goed woord voor over, ronduit schandalig om het gewoon in een la te proppen!
Zonde en respectloos voor hetgeen waar ze mee omgaan, maar ook respectloos tegenover degene die het heeft gemaakt.
Groetjes van Yvon