maandag 14 januari 2013

ELKE-DAG-EEN-COLLAGE-BINNEN-15-MINUTEN WEEK 2Het is weer gelukt deze week. 7 Collages deze keer want het was nu een hele week natuurlijk. Ik had als thema Egypte gekozen om een beetje in de stemming te komen voor een boekje dat ik met dat thema aan het maken ben.
Achtergrond bestaat weer uit boekpagina's die ik met gelatineprint heb geverfd. Bij de eerste 2 collages heb ik een hele bladzijde gebruikt die alleen met gelatineprint was geverfd en het werd niks. De derde dag bedacht ik dat ik de bladzijden ook eerst met stempels e.d. kon bewerken en dan in stukken scheuren en die weer op een nieuwe bladzijde plakken. Dat was een hele verbetering. De achtergrond is dan gelijk veel interessanter en je hoeft dus minder moeite te doen omdat alsnog te bereiken met stempels en stencils zoals bij de eerste 2.
Ik ben benieuwd hoe lang ik dit volhoud. Gisteren had ik al zoiets van: kan ik ook vakantie nemen van collages maken?
Ik weet nog niet wat het deze week gaat worden, maar ik heb zo'n zin in met de hand borduren. Dat kan ook op een collage natuurlijk, maar niet binnen 15 minuten.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Geweldig! Bij elkaar binden, en je boekje is klaar! Wat een prachtige collages!

Janny de Roo zei

nu al stoppen...? zei zij, die nog niet eens begonnen is......

Christina zei

Je bent zelf baas toch? Als 2 weken genoeg is is dat genoeg. Wel een mooi thema heb je deze keer gekozen.

Beth zei

Because of the influence of my friend Marcella, I am really beginning to appreciate paper much more. Great stuff and I love Egyptian art.

Leny Huneman zei

Je had een behoorlijke voorraad Egyptische plaatjes al.
Ik vind de achtergrond mooi bij het thema.

Joke zei

Even googlen Leny en je hebt zo een pagina vol. De achtergrondkleur is geïnspireerd op de kleur van woestijnzand (in mijn fantasie dan, want ik ben nog nooit in Egypte of welke woestijn dan ook geweest)

Yvonne zei

Mooie prints en collages! En wat passen ze mooie bij elkaar.
Als je dit het hele jaar kunt doen, en alles op hetzelfde formaat zou maken, wat zou je dan over een jaar een prachtig boekwerk hebben!
Groetjes van Yvon