dinsdag 30 december 2014

Spelen met Hennie

Omdat het morgen oudejaarsdag is en ik dus de hele dag oliebollen aan het bakken ben kwam Hennie deze keer op dinsdag.
Ik heb ooit van iemand een grote doos vol diaraampjes gekregen. Ouderwetse diaraampjes met glazen 'ruitjes'. Sommige wel met een plastic raampje eromheen anderen met rondom een plakbandje dat de raampjes ooit tegen elkaar hield. De dia's waren wel overal uit. Honderden raampjes, zonde om weg te gooien, maar wat moet je ermee. Dat gingen we vandaag dus uit proberen. Om te beginnen met alcoholinkt. Dat gaf wel een leuk resultaat, maar je ziet het eigenlijk alleen als je de raampjes tegen het licht houd. Dus b.v. een raamhanger :( of een lampenkap :roll:. Geen van beiden dingen waar ik erg warm voor loop. Eigenlijk gold dat voor de meeste dingen die we vandaag probeerden. Alcoholinkt in combinatie met een veertje of een pluizig draadje b.v.
Als achtergrond een wit velletje papier zoals ik heb gedaan voor de foto's helpt ook wel, dan zou je ze misschien op een collage of in  een journal kunnen plakken.

Hennie heeft kleine gezichtjes getekend en die ertussen geplakt, ik heb gelatineprint resultaten gebruikt (nr. 1 en 7). We hebben er op gestempeld en ik heb met acrylinkt gedruppeld en terwijl dat nog nat was de raampjes op elkaar geduwd ( nr. 5) Om een raampje heb ik met dubbelzijdig plakband ook een "lijstje' gemaakt  van muziekpapier( nr. 6).

Misschien is dat wel de leukste toepassing. De raampjes gebruiken als kleine schilderijlijstjes en er een klein schilderijtje/tekening tussen doen.

Het was leuk om het allemaal uit te proberen, maar ik zie niet direct een toepassing voor heel veel raampjes, dus mocht iemand geïnteresseerd zijn, tegen betaling van de verzendkosten wil ik best afstand doen van een aantal raampjes :-)
raampjes Hennie

raampjes Joke

5 opmerkingen:

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Goh ik vind het nog niet eens zo helemaal verkeerd uitzien. Lekker bezig geweest met z'n tweetjes!
Een te gek 2015 gewenst! Warme groetjes en knuffels van Susan

grieksegodin zei

'n mooi 2015! liefs Riet(je)

Beth zei

Maybe you can't use them but I'm betting it was fun to make them!!

Hannie de Beer zei

Erg leuk deze diaraampjes! Er zitten toch wel mogelijkheden in dacht ik? Je mag er mij wel wat sturen tegen betaling!

Jo Huijsman zei

Ik vind het een leuk idee en ik heb er nog best wel veel ergens in een doos op zolder liggen.