zaterdag 23 november 2013

geluk in een klein kastje

Ik ben een fervent verzamelaar van kralen (eigenlijk van alle kunstenaarsmaterialen, maar we houden het even bij kralen :-). Maar hoe berg je die overzichtelijk op? Tot dusver zaten ze, zoveel mogelijk per kleur, in schoenendozen. Dat is niet handig. Als je met 1 kleur werkt gaat het nog wel, dan kun je de betreffende doos naast je op tafel zetten (maar net want ik heb het dan eigenlijk over laarzendozen). Maar met meer kleuren heb je dan geen ruimte meer om te werken. Elke keer als ik zo'n doos pakte stond ik ook doodsangsten uit dat hij uit mijn handen zou vallen. Een paar duizend kleine kraaltjes op de grond, kun je je daar een voorstelling van maken?
Vorige week was ik het zat en greep de Ikea catalogus. En jawel, precies het ladenblok dat ik nodig had was daar te koop. En nu staat het in mijn atelier. Alex heet hij, aangenaam. Afgelopen week heb ik de kralen verhuisd. Ik zal jullie van een paar van de laden laten meegenieten.



Geweldig toch? Het blok heeft wieltjes, dus ik kan het gewoon naast me rijden als ik met kralen wil werken. Er is ook nog een lade met geel/groen/bruine kralen (niet echt mijn favoriete kleuren, dus die konden samen in 1 lade. En een met meerkleurige kralen.
Ik ben helemaal gelukkig!!


Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken en bedankt  voor je evt. reactie.
Fijne dag, Joke



5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Geweldig deze verzameling! En zo fraai op kleur gesorteerd,. Je zult veel plezier hebben van dit ladenkastje!

Jeanine zei

Wat mooi overzichtelijk. Zeker een goede aankoop.

Groetjes,
Jeanine

Nienke zei

Super zeg, bedankt voor de tip!

grieksegodin zei

oh, wat ziet dit er mooi uit! 'n goed idee van jou! lieve groet (riet(je)

Jo Huijsman zei

Alex is een wonder en de inhoud is nog meer een wonder.