donderdag 21 november 2013

werktafelfoto's

Droge tafel 21 november 2013

Natte tafel 21 november 2013
Wat een opgeruimde natte tafel denken jullie zeker? Het was hard nodig. Ik  had echt geen plek om te werken meer over. De Heilige Huisjes in wording die op de tafel staan staan klaar om een foto van te maken. In Dordrecht hebben we het Weizigt park, een duurzaamheidscentrum zoals ze dat noemen en daar mogen 's zomers kunstenaars exposeren.  Voorwaarde is wel dat het duurzame kunst is. Voor volgende zomer heb ik me aangemeld en nu moet ik een werkboek laten zien van het werk dat ik wil exposeren. Normaal beplak ik deze huisjes met mooi kleurig papier en vernis ze dan. Nu wil ik ze beplakken met gerecycled handgeschept papier en i.p.v. vernis een laag bijenwas aanbrengen en ze dan rondom de bijenstal ophangen/neerzetten.
De rol spijkerstof die jullie erachter zien liggen is de pijp van een spijkerbroek van Floor. Voor hetzelfde project ga ik kijken of ik daar peulen van kan maken zoals ik een paar jaar geleden voor een andere tuinenexpositie van Tyvek heb gedaan. Zie hier.
Onder de rol ligt nog steeds het Hundertwasser huis/boek te wachten tot het afgemaakt wordt.
Op mijn droge tafel zie je dat ik de afgelopen tijd bezig was met kralen maken. De stroken linksboven zijn voorbeelden voor een workshop kralen maken. De spiegel is om mijn tafel te beschermen tegen de hitte van de heatgun.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Geinig en heel apart de heilige huisjes!
Gezellig de tafel met de kralen. Ik zal je wat data sturen voor Februari of Maart die me goed uitkomen, voor een workshop. Mag het ook op zaterdag, of liever door de week? Lijkt me erg leuk.