maandag 13 februari 2012

KUNSTDAG IN TILBURG


Gisteren was ik in Tilburg voor de regionale Kunstdag. Ik dacht, ik probeer eens iets anders dan een kunstmarkt, maar geef mij maar een kunstmarkt. Het was wel binnen in een grote hal, maar net zo koud als buiten. Wel heb ik Hannie ontmoet, dus heb ik al 3 van mijn volgers in het echt gezien.
Je mag maar twee werken meenemen naar zo'n kunstdag, dus ik liep al de hele week te piekeren wat ik nu kon doen om te laten zien wat ik nog meer doe. Ik heb wel een foto album, maar dat is allemaal oud werk, vooral papier-machè. Vrijdagnacht wist ik het ineens : een soort journaalboekje. Een combinatie van foto's en klein werk. Maar ja, toen had ik dus alleen de zaterdag nog  en ik had logè's èn een verjaardag om naar toe te gaan, dus dat ging het niet worden. Ik heb toen toch de loge's 's avonds maar even aan Floor overgelaten (het waren onze (stief-)dochter en schoonzoon, met kleindochter die toen natuurlijk al op bed lag) en heb wat achtergronden gemaakt. Zondagmorgen werd ik zoals meestal tegenwoordig (de overgang?????) om 4 uur wakker en heb toen het boekje afgemaakt. Toen onze kleindochter om 6.30 wakker werd was ik net klaar.
Ik heb nog nooit zo snel gewerkt, wel een goede oefening daarin.  Ik ben niet helemaal tevreden, maar het geeft een beeld van wat ik een beetje doe.
Hieronder de foto's. Vanavond gemaakt onder TL licht dus af en toe zitten er lichtvlekken in de foto's.
pagina 2 een foto van een collage, pagina 3 een begin van een collage op kaartformaat

Pagina 4 een collage op kaartformaat, pagina 5 een kaart

pagina 6 de achterkant van de kaart met daarop een proefbladzijde voor een flagbook en pagina 7 een foto van een collage op een achtergrond van chocoladewikkel en stroken geverfde boekpagina

pagina 8/9 foto's van de 2 flagbooks op een ondergrond van ecoline die ik nog had liggen en gestempeld

pagina 10 foto van het gepunchte flagbook op een lapje handgemaakt vilt, pagina 11 een foto van het borduurwerk op mijn Veldhovenquilt op een achtergrond die ik nog had liggen

pagina 12 het boekje waarvan ik er pasgeleden 3 maakte voor het  boek waar ik de afgelopen week mee bezig was met daarop foto's van kralen en een halsketting, pagina 13 een achtergrond van scheerschuimverven met een foto van het heilig Huisje

de extra pagina dicht met daarop een foto van een kaartcollage

pagina 14 met krijt en een rubbingplate een achtergrond gemaakt, daarop handgeschept papier met stempels van goudverf en een detailfoto van een collage, pagina 15 krijt en rubbingplate en een foto van de 1e pagina van het boek waar ik afgelopen week aan bezig was

9 opmerkingen:

Hannie zei

Het was erg leuk om je te ontmoeten! Inderdaad heel jammer dat je maar twee werken mocht meenemen,maar het boekje maakte veel goed!
Het was erg koud in de hal, maar toch waren er veel bezoekers. Ik heb mooie en minder mooie dingen gezien. Maar smaken verschillen natuurlijk. Nog bedankt voor de kaarten, mijn broer vond het ook erg leuk dat hij mee mocht!

Zawadi-Atelier zei

Ohhh ... ik ben helemaal weg van je werk ... zooooow bijzonder!
Wat vind ik dit een mooi boekje geworden.

Warme groet van Doortje

Sonja Thalen zei

Mooi boekje geworden Joke.

Liesbeth Wessels zei

Ik had dit boekje ook graag in het echt gezien. Hoe bind je de journaaltjes aan elkaar ?? groeten van liesbeth

Beth from Maine zei

Am I correct that you made this book in one day? It is amazing and I love your colors. Wish I could see it in person. Maybe one day!

Janny de Roo zei

Ook ik had het graag in het echt gezien, maar je kunt natuurlijk niet overal tegelijk aanwezig zijn he. Zo is het ook goed te bekijken. Erg mooi geworden en je maakt soms de mooiste dingen in de kortste tijd.
groetjes, Janny

Christina Fokkema zei

hoogst irritant dat je zo'n idee niet een week eerder krijgt he.

Yvonne zei

Prachtig boek Joke! Wat een mooie kleuren weer, mooie materialen, technieken en stempels, echt een kunstwerk waar je maar naar blijft kijken!
Groetjes van Yvon

Linda Stokes zei

Your book is wonderful - very colourful & creative.
Thanks for your comment on my blog. Is your dyeing in the next post snow dyeing?