maandag 20 februari 2012

AANKOPEN HANDWERKBEURS EN LAATSTE STUIPTREKKING SNEEUWVERVEN

Toen ik afgelopen vrijdag voor Textielplus op de Handwerkbeurs demonstreerde heb ik uiteraard ook rondgekeken bij de andere stands. De aankoop waar ik het "blijst mee ben" (ik weet dat dit geen Nederlands is) is een borduurstandaard. Een paar jaar geleden zou ik acuut de slappe lach hebben gekregen bij het idee van zo'n ding, maar nu ik vrij veel met de hand aan het borduren ben merk ik toch hoe fijn het zou zijn als het borduurwerk vrij in de lucht zou hangen. Om te beginnen borduur ik dan mijn werk niet meer aan mijn rok vast (echt gebeurd, ik moest een heel stuk uithalen!) Maar ik heb dan 2 handen vrij. Toen ik dus deze standaard zag was ik verkocht. Een normalen standaard is alleen handig met een rechte stoel. Maar deze kan ik ook gebruiken als ik met opgetrokken benen op de bank zit, en zo zit ik meestal.

Het witte plastic frame heb ik er los bijgekocht. Veel handiger dan zo'n rond frame volgens mij.
Het enig waar ik wel een beetje van baal is dat toen ik bij thuiskomst op de  site van de leverancier keek om te zien hoe ik hem in elkaar moest zetten (ze hadden hem voor me uit elkaar gehaald omdat ik met de trein was en hem dus graag zo klein  mogelijk mee wilde nemen) bleek dat daar voor hetzelfde geld een veel steviger exemplaar stond. Achteraf had ik hem dus beter via de website kunnen kopen. Want nu heb ik ook nog een showroomexemplaar waaraan duidelijk te zien is dat er allerlei hulpstukken of zo aan geschroefd hebben gezeten.
Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er direct het werk opgezet waar ik op de beurs mee begonnen was en het borduurt fantastisch.
Verder heb ik bij Mijn-Eigen nog 4 potjes Byzantia verf van Stewart Gill gekocht, vezels bij de Belgische jongens, een bolletje katoen dat ik nog nodig had voor de Veldhovenquilt, een paar kralen en natuurlijk kantjes bij Luc. Katoenen die ik kan verven. Dat was het geloof ik wel.
Met het laatste restje lekwater heb ik een stuk gehaakte sprei geverfd en met de natte sprei  afdrukken gemaakt op een lap witte katoen.


7 opmerkingen:

Hannie zei

Een geweldige aanwinst! En nog meer fijne aankopen! Jammer dat Zwolle voor mij wel erg ver is.Maar in het najaar ga ik er toch naar toe denk ik! Leuk idee om die sprei te verven en meteen af te drukken!

Dea zei

Wat een handige standaard? En geweldig idee om verfafdrukken te maken met de sprei!

Liesbeth Wessels zei

Handige aankoop die standaard ! Er stonden er verschillende op de beurs.
Ik vind die stofafdrukken erg mooi, groeten van liesbeth

Nienke zei

Ik heb de standaarsd compleet gemist maar dat komt vast omdat je gefixeerd bent op andere dingen :-), wel iets om te onthouden! Je afdruk is prachtig geworden!

Beth from Maine zei

Don't you love when you find just the perfect thing? I love your dyes and prints too. Yes- purple!

Marrie-jette zei

Wat een prachtige afdruk he je daar...!

meta zei

Wat een mooie print,Joke!