maandag 5 december 2011

TRUITJE VOOR HONGARIJEHet truitje is eindelijk af.
Wat had ik me daar op verkeken zeg. Nadat ik het 1e pand had gebreid dacht ik: dat is in een paar dagen gebeurt, maar het is duidelijk dat ik al zeker 25 jaar geen serieus breiwerk meer heb gedaan. Ik brei alleen nog maar dingen als het bovenstaande "schilderij".
De voor- en achterpanden had ik snel af. De 1e mouw ook, maar toen was mijn rode wol op! Ik had met rood en geel gemengd gebreid omdat ik alleen maar dunne wol had en het moest natuurlijk een warme trui worden.
Met mijn suffe hoofd had ik de boorden bovenaan de panden in effen rood gebreid terwijl ik daar maar 2 bolletjes van had, maar ja de streep was al effen geel dus is het leuker om de boorden rood te doen.
Die kon ik dus toen weer uit gaan halen, want een gele mouw is ook een wat raar gezicht.

Dus, boorden uitgehaald en overnieuw gebreid met geel en een tweede mouw gebreid.
Vanmorgen dacht ik, ik ga eerst deze trui maar in elkaar zetten voor ik aan de volgende begin (in mijn optimisme had ik Ina toegezegd nog een tweede -door haar gesponsorde- trui te breien). Gelukkig maar want toen ik de trui in elkaar had gezet vond ik de mouwen wel heel erg smal, zelfs een baby heeft niet zulke dunne armpjes. En jawel hoor, ik was vergeten te meerderen tijdens het breien van de mouw.
Uithalen en overnieuw breien was geen optie, dan gaat het echt niet meer lukken voor vrijdag nog een tweede te breiden en je bent creatief of niet. Dus bedacht ik een andere oplossing. Ik heb aan beide kanten van de mouw een gele spie gehaakt!


En laat die nu precies samenvallen met de gele streep.
Nu is het truitje echt af en ga ik snel aan de volgende beginnen.
Laten we hopen dat ik heb geleerd van de fouten die ik bij deze heb gemaakt!

7 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Ik ben inmiddels met de tweede mouw bezig en hoop dat dinsdag af te krijgen....Ook ik kon merken dat ik een hele tijd geen breiwerk meer heb gedaan.....Wat kun je jezelf dan overschatten he....Jouw truitjes is in ieder geval af. Weet je ook of Frouwke mensen heeft gevonden voor al de 76 truien....!
Succes met de volgende trui Joke !

DEKAKADO zei

Dit noem ik nog eens creatief!

Ineke zei

Ik wil je ook nog feliciteren met je 1e extra prijs voor je flagbook.
Goed hoor. Wordt de moeite toch beloond.

Christina Fokkema zei

je bent inventief of niet.

Hannie zei

Misschien is het dankzij de vergissing een echt apart truitje geworden?

Je kunstbreiwerk vind ik echt super!

Marrie-jette zei

Zal het allemaal op tijdklaar zijn?Zelf kan ik jammer genoeg(niet meer)breien maar wel wol spinnen en zo heb ik wol gesponnen en Nienke heeft er een pracht van een vestje voor een klein meisje van gebreid.Leuk he die samenwerking.

frouke zei

Jaja! Zo zie je nog eens wat...Leuk geworden die trui hoor, met spie en al !(een waarlijk traditionele oplossing...)en naar de tweede ben ik ook benieuwd. En grappig dat ik dan hier Nienke ook weer tegenkom die me al dat schattige vestje stuurde (dank dus ook Marrie-jette!) Beeldschoon allemaal wat er binnenkomt. Al 24 klare truien binnen, een hele klus, alles administreren , iedereen melden dat het binnen is enzo enzo,maar het geeft een zeker sinterklaasgevoel....
Ik heb nog plm 26 kinderen "over",maar ga maandag praten met een groep mensen die al langer dit soort truien breit en zij hebben voorraad! Het komt dus rond! Net weer 4 truien binnen trouwens, ook weer zo mooi!
Ik hou iedereen die meedeed privé op de hoogte en zal zeker op Berthi's Blog ook wel weer eens een plekje mogen vullen.