woensdag 25 maart 2015

Spelen

Een aantal van de  proefjes van vandaag. De onderste rij is eigenlijk 1 proefje. Lutrodur verven met acrylverf. Maar onder de Lutradur lagen 2 lappen stof en een vel printerpapier en als laatste heb ik er nog een vel printerpapier opgelegd en aangeduwd. Van links naar recht: het bovenste vel, de Lutradur, de dubbele lap stof, het onderste vel papier.

De nat in nat techniek op stof, met papier eronder. Valt een beetje tegen. Het nat moet wel erg nat zijn om ook op het papier resultaat te zien.

Zelfde techniek, maar dat natter. Dat geeft wel een mooi resultaat op het papier.

Een foto afgedrukt op printerpapier en daar water op gesprayd. Enige resultaat is opbollend papier

Een foto afgedrukt op fotopapier en daar water op gesprayd. Ook alleen opbollen van papier

Detailfoto van bovenstaand proefje. Aan een rand zag je een beetje vervaging, maar op de foto is dat veel duidelijker te zien dan in het echt. Als hij zo echt zou worden zou het wel mooi zijn.
Acrylverf gemengd met haargel. Eigenlijk dezelfde eigenschappen als bij mengen met behanglijm. Op papier werkt het beter dan op stof.

Nat in nat met inktense krijt  en stempelen met inktense krijt. Dat vervaagt wel heel mooi

Vanochtend speelde ik met Sherril Kahn. Ik heb van de bieb van het quiltersgilde haar laatste nieuwe boek geleend en daar heb ik vandaag een paar dingen uit geprobeerd.
Eigenlijk viel het meeste nogal tegen. Ik had al eerder gemerkt dat de dingen die ze b.v. met foto papier doet inderdaad (zoals ze zelf ook al zegt) alleen met Kirklands fotopapier lukken. Maar dat is -voor zover ik weet- in Nederland niet te krijgen.

Behalve bovenstaande proefjes heb ik ook nog glazing met oliepastel en een sjabloneerkwast gedaan, maar het resultaat daarvan is zo vaag dat het op een foto niet te zien is.

Het was leuk om het uit te proberen, maar of ik er veel mee zal doen is de vraag.

Vanmiddag heb ik met iets heel anders gespeeld. Nl. met mijn verjaardagscadeautje! Afgelopen zaterdag was ik jarig en ik kreeg van Floor..... een lockmachine!
Vanmiddag kreeg ik les bij de naaimachinehandel en bij thuiskomst heb ik het zelf ook allemaal nog een keer gedaan. En nu dus maar heel veel oefenen om het onder de knie te krijgen. Toch maar weer eens kleding gaan naaien ;-).

1 opmerking:

Beth zei

What great experiments. I love doing that. You have made me thing of a good subject for a blog post. I'll let you knowwhen I post it