woensdag 16 oktober 2013

knutselen met Hennie

Vandaag was het weer knutseldag met Hennie. Ik had een poosje geleden het boek van Sandra van Velzen en Janine Wetzels gekocht in daarin werd o.a. beschreven hoe je afbeeldingen kunt maken met collagraphy. Dat wilden we vandaag proberen.
We hebben een paar platen gemaakt en gingen toen op stof afdrukken. Zoals je op de foto's kunt zien waren de afdrukken niet zo dat je denkt: "wat een geweldige techniek".
Daarom zijn we verder gaan experimenteren en hebben geprobeerd te stempelen met de plaat, dat leverde ook niet echt mooie resultaten op. Als rubbingplate gebruiken was ook niet spectaculair. Toen heb ik mijn gelliplate voor de dag gehaald en daarmee kreeg ik prachtige resultaten. Vooral de geborduurde plaat gaf heel mooie afdrukken.
We hebben ze dus niet voor niets gemaakt, maar gaan ze wel op een heel andere manier gebruiken ;-).
De foto bovenaan laat het eindresultaat zien van de lap waarop ik met de gelliplate afdrukken heb gemaakt en die ik daarna nog met rubbingplates, stempels en stencils heb gewerkt.
Hennie maakt een plaat in de vorm van een huisje

Mijn platen, een met blaadjes en een geborduurd

Hennie maakt een plaat met het lijmpistool

Ik heb nog een derde plaat gemaakt met draadjes onder het alufolie

plaat + afdruk

plaat + afdruk

Afdruk van Hennie

Gestempeld met de plaat

Gestempeld met de plaat

Op de lap die ik als onderlegger had gebruikt gelliprints gemaakt met alle drie de platen.
Ik ga me nog maar eens verdiepen in de techniek en verder uitproberen, want de resultaten in het boek en op internet zijn wel heel mooi, dus het moet kunnen.

5 opmerkingen:

Ineke zei

Jij hebt er wel meer aandacht aan besteed dan ik. Ik heb het vlug-vlug gedaan.

Anoniem zei

Leuk!

Hannie de Beer zei

Ook ik vind het erg moeilijk om met de collografh plaat goede afdrukken te maken, maar zo op deze manier zijn ze prachtig! En het is zo gezellig , om samen bezig zijn, zeker met dit weer!

Gill zei

What fun!!

christina zei

het eindresultaat is toch helemaal niet gek geworden. De weg er naar toe is dan niet zoals je had gepland, maar het gaat toch om het resultaat.