woensdag 3 oktober 2012

KNUTSELEN MET HENNIE


In boeken van Maggie Grey lees ik wel eens over oplosbaar papier. In Nederland kennen we dat volgens mij niet, maar als ik de toepassingen zie heb ik altijd het idee dat dit ook kan met handgeschept papier e.d. Toen ik pasgeleden ook nog een demonstratie van Hannie zag bij Trapsuutjes waarbij ze rubbingplaten van een paar lagen keukenrol voorzag en zo liet drogen besloot ik dat er maar eens geëxperimenteerd moest worden met papier. Vandaag was het zover. Hennie was er weer en we zijn samen met keukenrol aan het spelen  geweest. Eerst heb ik ook zo'n rubbingplaat gemaakt en daarna allerlei andere dingen van een laagje papier voorzien. Een gezichtenmal voor poppengezichten, een stempel, een kettinghanger enz. Het ligt nu nog te drogen dus ik kan nog geen eindresultaten laten zien. Maar hierboven zie je wat we gedaan hebben. Ik noem het hierboven papier embellisments, maar dat is omdat ik geen betere benaming weet. De 2e zondag van oktober komen we weer met het 'textielclubje' bij elkaar en dan gaan we papierscheppen. Dan ga ik het ook eens proberen met papierpulp.

Wij hebben ook stijfselpapier gemaakt. Ik zag dat een poosje geleden op de blog Papieren Avonturen.
Via een link op  Dymphie's blog naar Pinterest vond ik het recept van een papje bij haar. Maar in plaats daarvan heb ik behanglijm gebruikt. Dat had ik nog staan en heeft volgens mij hetzelfde effect.
Dat papje (of de hanglijm) meng je door acrylverf zodat het dikker wordt en langzamer droogt en dan kun je er in stempelen, krassen, schrappen enz.

Hieronder de resultaten. Voor een 1e probeersel vindt ik het best geslaagd. Wij waren allebei erg weg van de rolstempel met dots van Mijn-Eigen dat is duidelijk ;-). Op de onderste foto  zie je dat ik een boekpagina heb gebruikt als ondergrond. Ook leuk.

-->
Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken. Ik vind het heel leuk als je commentaar achterlaat en/of volger wordt.
Fijne dag, Joke

7 opmerkingen:

Dymphie zei

Jullie papier ziet er mooi uit Joke. Ik heb ook eens op oude wegenkaarten 'gestijfseld', dat geeft ook een heel tof effect.
Dank je wel voor de link terug :)

Hannie zei

Geweldig leuk deze papier reliëfs.Vooral ook dat poppenkopje en de dots natuurlijk. Behanglijm geeft een mooi haast transparant effect. Dit ga ik toch ook eens proberen!

Anoniem zei

Lekker creatief weer, Joke!

Jeanine zei

Binnenkort waag ik mij ook aan stijfselpapier. Hopelijk zijn mijn eerste maaksels even mooi...
Die papier embellisments zien er ook geslaagd uit. Laat je ons weten hoe ze eruit zien na het drogen?

Groetjes,
Jeanine

Beth zei

Thanks Joke. That looks like great fun. I tried it during one of my friends paste paper workshops. Thanks also for the links to the two paper women. I love making books and have enjoyed reading their blogs as well.

Catharina Maria zei

Het ziet er prachtig uit Joke !
Het werken met "papierpulp" heb ik wel gedaan en dan in terracotta mallen .
Erg leuk om te doen .
♥RINI♥

Christina zei

Wel spannend of ze ook zo mooi opgedroogd zijn. Ze zien er in ieder geval prachtig uit. EN de laatste tutorial vind ik helemaal top.